Магазини за ароматизатори и дифузери

Дифузери с пръчици – как ни въздействат различните аромати

В търговската мрежа се предлагат огромно разнообразие от все по-популярните видове ароматизатори, по-известни като дифузери с пръчици. Както можете да видите в AirSpice.bg, изборът е наистина внушителен, така че човек лесно може да се обърка и да не знае към какъв точно аромат да се насочи.

Действително, изборът е такъв, че потребителят може да реши, че вече е избрал нещо, а само миг по-късно да се спре на друго ухание, което да му се стори още по-подходящо. Дори и всичко да ви звучи атрактивно, обаче, най-вероятно ще можете да изберете по-лесно, в случай, че сте запознати как ни въздейства всеки аромат.

Как ни въздействат различните ухания

Магазини за ароматизатори и дифузериУханието на цветя заема една доста голяма група дифузери, тъй като именно тази група ароматизатори се търси изключително много. Както може би очаквате, ефектът върху настроението е особено силен, като уханието, независимо от вида на цветето, създава усещане за нещо красиво и положително.

За мнозина това има дори известно влияние като антидепресант. Уханието на цветя засилва отделянето на ендорфини, което ни кара да се чувстваме щастливи и да си мислим за хубави неща.

Това се случва на подсъзнателно ниво, защото през нашето еволюционно развитие винаги сме свързвали тези аромати с нещо хубаво. Щом тук има цветя, се казва мозъка, значи е пролет или лято, а наоколо има пчели и мед, вероятно поток или река.

Ароматите с дървесна нотка, от своя страна, винаги способстват за това да се чувстваме спокойни, сигурни, защитени и релаксирани. Тези ухания помагат на човек да спи по-добре, да отпусне нервната си система и да се наслади по-добре на своята пълноценна почивка.

Счита се, че особено силно въздействие в това отношение имат боровите ароматизатори, които традиционно се използват на изток за справяне със стреса и натрупаното напрежение.

Има и аромати, които според AirSpice.bg, могат много да засилят нашето усещане за работоспособност, енергичност и желание да се справяме с проблемите. Сред тези аромати особено голямо място заемат различните видове плодови ухания.

Тялото на човека е еволюирало така, че да асоциира мирисът на плодове с прилив на енергия и жизненост. Такова е положението с уханието на цитруси, които имат може би най-силен ефект върху нас, без значение дали говорим за мандарина, лайм или пък за портокал.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *