Да Започнем Ремонта със Смяна на Дограмата

Лято е! Дошло е време за дълго планираният ремонт на вашето жилище. Искате апартаментът ви да бъде по-модерен и енергийно по-ефективен същевременно с това да добавите комфорт и уют във вашият дом. Обмислили сте десетки варианти и сега е времето да започнете с ремонта. Но от къде всъщност да започнете?

Веднага ви отговаряме: Най-Удачно е да започнете със смяна да дограмата. Ако все още сте със стара дограма, то обезателно трябва да я подмените с качествена, високо ефективна PVC дограма. Тя ще ви осигури ефективна изолация, с което ще намалите разхода на енергия зимата, а дори и лятото ако ползвате климатици. Отделно ПВЦ дограмата е по-стилна и така ще внесете по-модерно излъчване на жилището си.

Защо да започнем с подмяна на дограмата?
Първо, смяната на дограма е един от най-бързите ремонти, които може да направите във вашето жилище. Реално подмяната на дограма става в рамките на 1 ден. Тогава защо да не я оставим за накрая? Ами след поставянето на новата дограма, ще има довършителни работи: уплътняване със силикон, измазване на первази и ако се наложи стените до тях. Ако това се прави накрая на ремонта, то тогава рискувате да повредите вече ремонтираните под или стени. Или да напрашите мебелировката си, което най-малкото ще ви отнеме време да почистите, или излишни разходи, ако наемете почистваща фирма за това. Така че първо направете необходимата смяна на дограма. След това измажете первазите и ако се наложи стените, след това боядисайте стените, идва ред и на подовата настилка и накрая се поставя новото обзавеждане.

Когато правите ремонт ще ви е най-изгодно и удачно да смените дограмата в целият апартамент, включително вътрешните врати и вратите към терасите. При подмяна на вратата към терасата може да ви се наложи да поставите прагове за по-добро уплътняване и изолация. Повечето фирми предлагащи монтаж на pvc дограма ще ви направят изгодни отстъпки ако решите да подменяте дограмата в цялото жилище. Така хем ще спестите пари, хем ще приключите с този ремонт много по-бързо.

В заключение ще кажем, че когато дойде време за ремонт и вашето жилище се нуждае от нова дограма, тя е първото нещо с което трябва да започнете. И не забравяйте да потърсите най-изгодната оферта за смяна на дограма.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *