Фотьойли – красива и функционална мебел


Фотьойлите са красиви и практични мебели, които широко се използват при обзавеждане на гостна, както и за всекидневна. Използването им е преди всичко заради тяхната ергономичност и функционалност. Те са едно удобно място, на което може да се отпусне тялото, да се отдадете на приятен релакс. Изработват се от различни материали.

За покритие се използва велур, кожа, тъкан. Тези, при които се използва изкуствена кожа или велур са много практични, защото лесно се почистват. Изкуствената кожа осигурява добро проветряване с порестата си структура, а изделията, покрити от нея изглеждат представителни. Те са и с цена, която е сравнително достъпна. Освен това е добре да отбележим, че са приятни на усещане и меки.

Най-впечатляващ и разкошен вид имат кожените фотьойли. Много са подходящи за класическия стил. Дълготрайни са, практични и са на сравнително по-високи цени. За домашни нужди основно се търсят тези мебели, чието покритие е от тъкан. Голямото цветово разнообразие позволява да се впишат във всеки интериор. Цената им е достъпна, което определя и търсенето им.

Има различни конструкции, но класика в жанра е модела с подлакътници. Подходящи са както за дома, така и за офиса. Могат да се ползват в гостна, всекидневна, както и в детска стая. Изработват се с различна форма на облегалка, подлакътници. Предлагат се и модели, които са с механизъм за разтягане. Те са много практични за малки стаи, защото при свито положение не заемат място, а при нужда могат да се ползват както за сядане, така и като легло.

Особено красиви са фотьойлите от ракита или направени от дърво, които много добре се разполагат на терасата. Подходящи са и за стаята, където създават спокойна обстановка. Често за обзавеждане на хола се купува комплект от диван, фотьойли, табуретки. Това решава обзавеждането наведнъж. Правилно подбраните мебели създават приятна обстановка, а хола е място за почивка, среща с близки и приятели и тази добре подбрана мека мебел осигурява комфорт.

Предложенията във всеки голям мебелен магазин и онлайн са много и се отличават с голямо разнообразие по цвят, тапицерия, модели. Всичко това ще ви улесни, ако сте решили да си обновите меката мебели или просто да добавите няколко фотьойла от така практичните и привлекателни модели.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *