Топ 5 ремонти за дома, които се изплащат

remonntВсеки плануван ремонт в дома, носи удоволствие и радостно очакване, че нещата ще се подобрят. Има ли обаче и вариант, в който самият ремонт носи и дивидент за собствениците на дома, като в един дългосрочен план се изплаща. Нека видим топ 5 ремонти за дома, които се изплащат и които имат смисъл за домакинствата.

 

Естествено под номер 1  можем да сложим така нашумялото саниране на сградата. За да е успешно и от финансова гледна точка, санирането обаче трябва да донесе дългосрочни ползи на собствениците. Това значи че трябва да е извършено с много качествени материали и от много добри майстори. В дългосрочен план това ще ви спести много пари от отопление, ще пести ток и ще ви дава комфорт в интериора.

 

Под номер 2 е смяна на дограмата или смяна на външната врата. В съвременния свят, много семейства сменят дървената външна врата със стоманена. Стоманените врати също са много лесни за поддръжка и колкото по-качествена е вратата, толкова повече предимства има тя. Особено срещу нахлувания в дома, при пожар, при внезапен удар във вратата и т.н.

 

Ремонтът в банята отива под номер 3, защото с новите технологии и инсталации, които може да се монтират в банята, вие ще имате не само по-визуално красива баня, но и много функционална такава. Ще можете да пестите вода, да отделяте по-малко средства за почистване, както и да пестите от осветление.

 

Под номер 4 влизат ремонти в дома, които увеличават потенциалното пространство, ограничават друго, или освобождават повече място за склад. Например с гипсокартон можете да изградите страхотни преградни стени в избрано от вас помещение, така само на базата на сухо строителство ще обособите нова стая, или ново складово пространство в дома като заместител на килера. Разделение на тоалетната част в банята, и други такива.

 

Под номер 5 спокойно може да се посочи като добър планов ремонт, ремонта на терасите в дома. Тоест да се пригодят те като много по-функционални и обезопасени пространства, които освен, че ще бъдат украсени, ще могат да са като преграда за студа или горещината. Има най-различни проекти за тераси, които могат да влязат в категорията топ ремонт, който се изплаща.


Публикувана

в

, ,

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *