Как да декорираме дома си с лава лампа?

Лава лампите навлизат през 60-те години на миналия век и оттогава са се превърнали в любима декорация на малки и големи. Независимо дали искате да декорирате дома си по нестандартен начин или пък да внесете малко разнообразие при следващото ви събиране с приятели, то лава лампата е чудесно решение. В следващите редове накратко ще разкажем какво представляват този вид лампи.

 

Какъв е принципа на действие при лава лампата?

 

Класическият вариант се състои от стъклен съд, който има различна форма, като е запълнен донякъде с восъчна смес, която има свой собствен цвят. В основната има халогенна крушка. Топлината от крушката затопля восъка и той се издига нагоре, като образува причудливи форми. Когато се охлади, той пада отново на дъното – точно както и лавата. Оттук идва и името на лампата.

Формите не се образуват веднага и трябва да бъдете търпеливи. Затоплянето на восъка отнема между 45 и 60 минути.

 

Какви са цените на лава лампите?

 

На пазара можете да видите най-различни ценови предложения. Най-често те варират между 20 и 60 лева. Също така, можете да проверите и за някой производител в интернет. Обикновено повечето имат възможност и за директна поръчка.

 

Когато восъкът се затопли, не клатете лампата, тъй като двете течности могат да се смесят и да станат мътни фигурите. Освен това, чрез смесването, може да нарушите нормалната функция на лампата. Ако това се случи, то трябва да включвате и изключвате няколко пъти. Първо загрявате, а след това изчаквате да се охлади. Това го правите няколко пъти до постигане на разделяне.

 

На пазара можете да видите и голямо разнообразие от цветове, дори и ръчно направени лава лампи. От самото им създаване до ден днешен производителите се стремят да предложат разнообразие на своите клиенти. Ако имате съмнение за вида или цвета, то можете да се консултирате с нас и заедно да изберем подходящата лампа.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *