Какво трябва да знаете за гранитогреса и за гранитогресните плочки

banq-24Много хора впечатлени от качествата на гранитогреса и на гранитогресните плочки за обзавеждане разглеждат много  и най-различни онлайн списания, за повече информация. Проблемът е, че ако четат тази информация на различни езици, могат сериозно да се объркат поради това, че гранитогресът няма един стандарт за името. Между другото това се отнася за много видове имена на плочки, санитарен фаянс, порцелан, които са навлезли в различните страни по различен начин и са се настанили в езика с леки изменения в самите думи, които описват продукта.

Интересен е примерът с наименованието гранитогрес, което е типично само на български език. Реално родината на гранитогреса е Италия, а там използват името gres porcellanato. Нашата цел обаче не е да правим лингвистично проучване, а да ви ориентираме правилно да подхождате към името на гранитогресните плочки в масовите сайтове на английски, където те са познати като porcelain tile. Просто в такива англоезични сайтове са събрани най-много модерни съчетания и дизайнерски решения в интериора с гранитогрес.

Макар че гранитогресът е предимно за вътрешно ползване (в интериора на сградата), има и специални модели, които се произвеждат за използване навън. Те са специално обозначени, защото трябва да притежават качества да издържат на температурните амплитуди. Иначе гранитогресните плочки са много твърди и не са порьозни. Гранитогресът се получава от изпичане във фурна при температура от 1200-1250 градуса. Резултатът е ниска абсорбция на влага, което го прави много добър материал за облицовки на пода, на стената, вътре и извън сградите.

Като потребители трябва да търсите разликата между това, което вие искате и това което ви се предлага. Да сравнявате класическите модели с тези, които са тенденции през годината. Да търсите гранитогресни плочки, които са по-евтини на базата на качество и монтаж. Онлайн пазаруването позволява да се сдобиете с гранитогресни плочки с добро качество и от фирми, които се ползват с голям авторитет на българския и световния пазар.


Публикувана

в

,

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *