Бяло спално бельо

Бяло спално бельо – традиционният избор на поколения българи

 

spalno-belioБелият цвят значи чистота, невинност, сигурност, блясък, разбиране, духовност, цялост и завършеност. Не случайно това е цветът на светлината и не случайно бялото спално бельо е най-използваното спално бельо през годините от цели поколения българи. Дори днес когато имаме възможност да избираме от най-различни модели спално бельо като цветове и украса, винаги в дома имаме няколко чаршафи в бяло, бели калъфки за възглавници, бели пликове за одеяла, а днес и бели олекотени завивки.

 

Освен чисто бяло спално бельо обаче, на пазара има и спално бельо с отсенки на бялото. Това са цветове, които се различават от чистото бяло усещане и стават част от неутралната цветова гама. В този смисъл, бялото се променя към една по-фина цветова текстура, която изменя целия характер на спалното бельо. Погледнете светло сивото, бежовото, бялото слонова кост, черупката на яйцето, това са все вариации на бялото. Когато избирате такова спално бельо вие качествено се отдалечавате от внушението за чистотата и чистата светлина от белия цвят. Това обаче може да е съзнателно търсено от ваша страна.

 

Понякога дори различната нощна светлина в помещението може да направи бялото да изглежда като някаква отсенка от истинското бяло. Нека обаче се върнем към класическото спално бельо в бяло. Можете да изберете от памучно спално бельо в бяло за единично легло, това ще ви донесе чистота и светло усещане лично на вас. Когато леглото ви е персон и половина, бялото ще се разпростира по цялата повърхност на леглото.

 

Когато става дума за избор на бяло спално бельо за малка спалня или спално бельо в бяло за голяма (макси спалня) то тогава вече е въпрос на избор от два души. При положение, че едно семейство иска да внесе чувството за чистота и цялост, за духовна светлина в спалнята си то тогава тези комплекти са на тяхно разположение. Разликата е в размерите на самите долен чаршаф; калъфка за възглавница; плик; а в някои комплекти добавен олекотена завивка.


Публикувана

в

,

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *