Какво представляват директните продажби

Директните продажби набират голяма популярност още през миналия век.

Нарастването на компаниите и натрупването на капитал позволява да се търсят нови начини за печалба. Варианти различни от традиционните. Започват да се експериментират. Обучават се хора, които ще работят в последствие сами и ще градят самостоятелно мрежи от потребители. Идеята да се ангажират хора, които ще работят за себе си и ще печелят в свободното си време, чрез практикуване на директните продажби набира голяма популярност.

Популярността и успехът нарастват толкова, че започват да се изграждат школи за директни продажби.

Там хората получават малко по – различни виждания относно бизнеса.

Нека не забравяме, че в момента на зараждането си методът на директните продажби се сблъсква с пика на корпоративния бум. Онези големи компании с имена, които струват милиарди.

Напредъкът на школите по директни продажби се дължи и на нещо друго. Корпоративното кариерно израстване познато до този момент е познато до болка. Бавното катерене по стълбата на горе, допълнителна и извънредна работа, постоянна конкуренция, унизяване на личността, дългите години на борба и конкуренция с „колегата на отсрещното бюро” и най – вече несигурността и страхът от уволнение. Напълно обратно е в сферата на директните продажби, където човекът заел се с този вид дейност израства сред здравословна конкуренция, бизнес обучения и издигане на личността. Стремежът към печалба се разграничава от корпоративния, където трябва да елиминираш конкуренцията. Тук трябва да работиш и обучаваш хората в тънкостите на директните продажби, за да бъдеш успешен.

Успехът на директните продажби се дължи и на факта, че дистрибуторът отива до самия потребител и му представя продуктът от близо. Стоките или услугите се доставят директно до потребителя, като по този начин се улеснява до голяма степен. А, това в днешно време, когато времето е най – ценния актив се цени много.
Защо директните продажби набират популярност? Хората вече не са склонни да вярват на традиционния тип реклама, за разлика от този на доволния потребител, затова е и често срещано приятели и близки познати да работят заедно в сферата на директните продажби.

Защо директните продажби набират популярност? Хората вече не са склонни да вярват на традиционния тип реклама, за разлика от този на доволния потребител, затова е и често срещано приятели и близки познати да работят заедно в сферата на директните продажби.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *