Откриване на фирма

Какво е нужно за откриване на фирма

В България, до текущия момент, има над 9 милиона регистрирани фирми, като едва 2 млн. от тях са активни и с действащо седалище.

За да бъде открита една фирма е нужна специфична документация, която е задължителна за всички браншове, но освен нея има и други задължения, които трябва да бъдат изпълнени в зависимост от сферата на развитие.

Някои от тях са много специфични, като самата дейност на фирмата определя какво, кога и колко трябва да се направи, за да бъде тя открита по законен начин.

Какво е нужно за откриване на фирма според бранша

Откриване на фирмаЗа откриване на фирма в България е нужно да се дадат имената на нейния собственик, управител (може и да е едно и също име), да има внесен капитал от минимум 2лв, както и да има посочено седалище на бизнеса.

Това седалище служи като данъчния адрес за кореспонденция с НАП, като този адрес може да бъде преместен и да бъде еднакъв с адреса на счетоводна къща като Acc-ConsultCo.com.

Освен тези важни данни и стъпки, е понякога е нужно да се направят конкретни стъпки, които да удовлетворят изискванията на конкретен бранш.

По-долу ще видите изброени няколко основни бранша в българската индустрия, и спецификите при регистрация на фирма в тях.

Хранително-вкусовата индустрия

В хранително-вкусовата индустрия има изисквания към персонала, като осчетоводяването на техните задължения, работни характеристики, договори и прочее, изисква медицинска карта, която посочва, че те са здрави и годни за работа в тази индустрия.

Другата специфика на откриване на фирма в тази индустрия е наличието на капитал по-голям от 2лв. Когато става дума за производствена дейност е нужно също така да има седалище, което да съответства на основния производствен цех.

Строителната индустрия

В строителната индустрия откриването на фирма е доста сходен процес както е при нормалните обстоятелства. Тук няма нужда за създаване на специфичен вид фирма, но е добре да се определи, че все пак се занимава със строителна дейност, дори фирмата да прави само ремонти.

Медицина

При медиците нещата са особено специфични, тъй като все пак става дума за живот и боравене с потенциално опасни биологични отпадъци. Дори лабораториите, които са сред най-често откриваните медицински услуги, има изисквания от министерството на здравеопазването.

При Acc-ConsultCo.com можете да разберете повече подробности за спецификите при регистрацията на фирма занимаваща се с медицинска дейност.

Хуманитарни услуги

Хуманитарните услуги са услуги свързани с грижата за хората, като те могат да бъдат образователни, свързани със здравеопазването или с грижата за хора в неравнопоставено състояние.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *