8 безплатни SEO инструмента

Една качествена оптимизация е немислима без употребата на специални инструменти, които подпомагат постигането на най-ефективните резултати. Искаме да ви предложим няколко абсолютно безплатни инструмента. Те ще са от полза както на начинаещи SEO оптимизатори, така и на познавачи.

1. Open Site Explorer
Безплатната версия на услугата Open Site Explorer позволява да направите бърз анализ на линковете, налични на сайта. С помощта на този инструмент ще откриете най-ценните и най-натисканите линкове. А както може би всички знаят в процеса оптимизация на сайт връзките са един от най-важните фактори.

2. Google PageSpeed Insights
Тази услуга позволява на SEO оптимизатора да узнае скоростта и използваемостта на сайта, когато се зарежда на различни устройства. Единственото нещо, което трябва да направите, за да получите достъп до тази ценна информация, е да въведете адреса на интересуващия ви сайт. Инструментът не само показва времето за зареждане на сайта на различни устройства, но и дава подсказки чрез съвети какво да направите, за да подобрите показателите.

3. Keywordtool.io
Още в самото начало със сигурност сте обърнали внимание на ключовите думи. Този инструмент ви позволява да търсите варианти за допълване на вече въведените ключови думи. Въвеждайте думи и Keywordtool.io ще ви покаже сродни на тях.

4. Google Trends
Тази услуга е много полезна и ще ви допадне. Тя показва нагледно как се променя обемът на търсене на ключови думи. Изхождайки от получената информация, можете да разберете какво вълнува аудиторията в този момент.

5. SimilarWeb
Част от SEO оптимизацията е свързана неразривно със следене на случващото се при конкурента. Анализирате сайтовете на конкурентите, нали? Тогава използвайте инструмента SimilarWeb. Той умее отлично да съпоставя и анализира трафиците на два сайта.

6. Google Analytics
Този инструмент се използва на практика от всички SEO специалисти. Представлява ефективна система, в която разполагате с доста статистика, данни и дори техен анализ.

7. Copyscape
Ако сте любопитни да узнаете дали съдържанието на сайта ви се повтаря, можете да използвате този инструмент за SEO оптимизация. Той ще открие всички страници с идентично съдържание.

8. Google Keyword Planner
Google Keyword Planner разкрива пред погледа ви това, което потребителите на сайта търсят на вашите страници. Въведете питане и ще получите статистически данни, свързани с него.

Подбрахме осем полезни инструмента в полза на SEO оптимизацията. Разбира се, можете да намерите още много услуги, но като за начало осем са напълно достатъчни. Опитайте тези и ще разберете каква полза ви носят те. След това потърсете други, които да допълват вашия начин на оптимизиране на сайтове. Още новости и съвети за SEO оптимизация можете да намерите на BSB Web


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *