За какво да следите, ако теглите бърз кредит

Небанковите кредитни институции определено привличат доста потребители. Процедурата за сключване на договор за кредит при тях е подобна на банковата. Това означава, че между заемодателя и кредитираното лице се изготвя договор, а кредитополучателят се задължава да изплаща редовно своя заем, в съответствия с конкретния погасителен план. Въпреки това, както в случая на договор за банков заем, споразумението с фирми за бързо кредитиране има своите специфики и клиентите не са застраховани от евентуални „подводни камъни“. А за да ги избегнете, препоръката е само една и съвсем лесна за изпълнение – просто е необходимо внимателно да четете всички точки от договора. И така, какво да търсите при сключване на договор за заем с кредитна организация?

В договора за кредит са включени стандартни клаузи, които описват данните и задълженията на страните –  времето на заема, неговия размер, лихвен процент, възможни глоби и санкции и много други. Тук трябва да се разбере, че всеки документ следва да бъде внимателно проучен преди подписване и, ако е необходимо, да бъдат зададени въпрос, за да не остане нищо неизяснено.  Предимно е важно да се обърне внимание на три неща:

  • Целта на кредита
  • Условия за отпускане на заема
  • Какъв е лихвения процент, който трябва да заплатите

Разбира се, всички точки от договора трябва да се анализират внимателно. Въпреки това, гореописаните са най-важните. Вземайки предвид точния размер на кредита, условията по него и какво е оскъпяването, вие ще бъдете улеснени при неговото изплащане.

За какво друго да внимавате при подписване на договор?

По време на подписването на договора за кредит се препоръчва също да се проучат точките относно методите за изплащане. Важно е да знаете колко време отнема превеждането на сумите по вноските, за да не закъснявате с плащанията. Също така, проучете внимателно и  клаузата за предсрочно погасяване. Може би в един момент ще решите да погасите заема предсрочно и е добре да сте информирани как може да се случи това.

Източник: tvoiacredit.eu


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *