За какво се използват базалните зъбни импланти?

implanti-zubniАко страдате от липса на зъби, то най-добрият начин да ги получите е посредством поставянето на базални зъбни импланти. Този вид импланти е популярен в по-голямата част от континента Европа, като се прилага за напълно или частично обеззъбени пациенти. За разлика от останалите видове дентални импланти, базалните предоставят бързо и ефективно лечение.

Конвенционалните дентални импланти не се понасят добре от всеки организъм. Много чести са случаите, в които устата ги отхвърля и трябва да се чака цял месец, за да заздравее раната. От друга страна т.нар. BOI импланти се приемат веднага, и без никакви последици за човека.

При базалните импланти не се налага костозаместване, тъй като те се интегрират в най-твърдата или още позната като кортикална кост. По този начин се подобрява дъвкателните способности на клиентите и последните не се оплакват от попаднала храна под протезите.

Ако се лекувате със стандартни импланти, е възможно да дадете много пари, понеже самата оздравителна процедура е дълготрайни. Базалните варианти обаче не изискват висока инвестиция, заради краткотрайното лечение, което не изисква повече от пет дни. Методът по поставяне е напълно безболезнен и не крие никакви рискове за пациентите.

Базалните импланти се използват и при хора с пародонтално заболяване или пушачи. Те се поставят непосредствено, след като бъдат извадени болните зъби. Не се изчаква заздравяване на раната и всичко протича в три до пет посещения на стоматологичния  център.

За оперативните стъпки и други подробности може да се консултирате със специалист по базална имплантология на адрес www.swissimplants.eu. Там ще ви бъде дадена пълна информация относно BOI имплантите, цените за лечение и много други полезни неща.

В заключение

Вън от всякакво съмнение, човешката усмивка означава здраве, а когато вие не се усмихвате поради липса на зъби е наистина неприятно и потискащо. За това решихме да ви запознаем с базалните импланти имащи за цел да върнат позабравеното ви и заспало самочувствие. Надяваме се, че поне малко сме били полезни на пациентите със заболявания на зъбите.


Публикувана

в

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *