Автомобил за скрап

Какъв е процеса по дерегистрация на автомобил

Любимият ви стар автомобил вече е антика. Нямате представа от колко години стои пред блока или гаража без да е използван. Ако мечтата ви е да отворите музей за ретро коли, едва ли ще успеете скоро.

Май е време да се откажете от стария си автомобил и да направите място за нов. Има много фирми, които изкупуват стари автомобили за скрап. Знаем, че ще е трудно да се разделите с колата, която винаги е била повече от превозно средство за вас и вашето семейство, но съхранението на стари непотребни вещи не носи ново.

Ако предадете стария си автомобил за бракуване не само ще се освободите от ненужна вещ, но и ще получите пари за това. KolаZaSkrap.bg е място къде може да го направите.

Какви документи са нужни за дерегистрация на автомобил

Автомобил за скрапМного хора се отказват да предадат колата си за бракуване, защото мислят, че процеса по дерегистрация на автомобила в КАТ е дълъг и досаден. Не, че не са прави, но само наполовина. Процеса може да е досаден за някои хора, но не е дълъг.

Първото, което трябва да направите е да подадете документи за дрегистрация на автомобила в КАТ. В този случай трябва да попълните документ, в който да посочите каква е причината за желанието да снемете регистрацията на колата. Може да посочите следните ситуации като причини за отписване:

  • Щета или повреда, която е невъзможно да се ремонтира;
  • Унищожено МПС от природно бедствие;
  • Конфискация на автомобила от държавата;
  • Регистрация на автомобила в друга държава;
  • Предаден за рециклиране.

Имайте предвид, че дерегистрация на автомобил означава, че той не може да се използва по предназначение и се води отпадък. Това предполага съхранението му в частна собственост или гараж, а не по тротоарите.

След като предадете колата за скрап, ще получите документ, който доказва бракуването. Той трябва да бъде предаде в КАТ до 14 дни след предаването на автомобила.

Тази процедура ще означава, че вече не дължите местни данъци към общината за това МПС. Ще ви се начисли само сумата до деня на предаване на автомобила за брак.

Какво означава спиране на колата от движение

Може би за някои хора не е ясно, че дерегистрация на автомобил и спирането му от движение не е едно и също нещо. Спиране на колата от движение също се извършва с подаване на документ в КАТ. Това означава, че колата не може да се използва по предназначение.

Най-често се случва, когато има наличие на повреда, която не може да се отстрани в момента. Много шофьори предпочитат да спрат колата си от движение, когато няма да я карат скоро, за да не възникне недоразумение.

Важно е да се отбележи обаче, че спирането на автомобила от движение не ви освобождава от местните данъци по него. Вие все още сте задължени да плащате данък за МПС, тъй като то фигурира като ваша собственост в Общината.

Разбира се, възможно е колата да бъде върната в движение след като повредата бъде отстранена и е минала технически преглед.

Ако все пак е дошъл моментът да се разделите с вашия автомобил и търсите услугите на фирма за коли за скрап, може да разгледате цените, които предлагат KolаZaSkrap.bg.


Публикувана

в

,

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *