Двигателни масла

Ако се налага да отговорим на въпроса „За какво служат двигателните масла?”, отговорът е много лесен и прост: „За да смазват”. Ако се налага да обясним тяхното действие по-подробно, тогава можем да кажем, че тези масла изпълняват няколко функции. Най-важната им функция е предотвратяването на директния контакт между движещите се метални части на двигателя. Втората им важна функция е да отвеждат температурата, която се получава при работата на двигателя от триенето на неговите части. Третата функция, за която служат маслата е да задържат и поемат нагари, окиси и още вещества, които се получават по време на работата на двигателя. Маслата са от изключителна важност за работата на всеки двигател, те са задължителни за всеки автомобил.
Много е важно да закупувате само висококачествени масла от водещи производители, а преди да изберете подходящо за вас масло, да се консултирате с професионалисти, които знаят кое е най-добро за вашия автомобил.
Ако искате наистина качествени масла, можете да посетите един от най-добрите дистрибутори и доставчици на моторни масла – РОТО ЕООД.
Няма защо да обсъждаме повече важността на двигателното масло, защото всеки който притежава собствен автомобил знае какви са неговите качества и предимства. Качественото масло е много важно за всеки автомобил, без значение какъв е.
Трябва да сте наясно, че маслата се делят на различни видове, за това трябва да сте много добре запознати с тях, преди да изберете подходящо за вашата кола.
Има три основни вида моторни масла:
Синтетично
Минерално
Полусинтетично
Минералните масла се произвеждат на базовата основа на нефта, след което им се добавят различни подобрители, които подобряват качествата им. Тези добавки обаче започват да се изчерпват след известно време, което може да влоши работата на двигателя, особено ако автомобила е по-нов и е с удължен сервизен интервал. Тези масла са по-краткотрайни, но за сметка на това са по-евтини от останалите и за това са най-предпочитани.
Синтетичните масла също се произвеждат на базата на нефта, но те се получават чрез химически синтез и фрактиране на газа и газа, така се получава чист и висококачествен продукт, който е с много по-добри качества, отколкото минералните масла. Единственият недостатък при синтетичните масла е, че те са по-скъпи от минералните.
Полусинтетичните масла са минерални масла, които съдържат допълнителни добавки, характерни за синтетичните моторни масла. Ако търсите по-качествени масла на по-изгодна цена, полусинтетичните са един добър вариант.
Как ще работи вашият автомобил и дали ще е в изправност неговия двигател, зависи от моторното масло което ще му сипете, от неговия вискозитет. Нашият съвет е да се доверявате само на водещите производители на моторни масла и да ги купувате само от официалните дистрибутори и вносители како РОТО ЕООД.


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *