Винетки за коли онлайн

Безопасност при боравене с онлайн винетки

За не малка част от нас, въвеждането на онлайн винетките бе естествена прогресия на административното оптимизиране, нещо подобна на ПИК услугите от НАП. Но за съжаление тя не е и без своите проблеми, много от които могат доста лесно да бъдат поправени – в този текст ще се обсъдят някой мерки, които вие лично можете да предприемете за по-безопасно купуване на онлайн винетка.

По-безопасно купуване онлайн с лесна проверка на винетки

Винетки за коли онлайнПод безопасност по-скоро трябва да се разбира безпроблемно, тъй като не са малко случаите, в които хора са въвели погрешна информация и не могат да я поправят. Казуса за връщането на парите е затворен случай, поне според закона на България, където се упоменава това, че държавни такси не могат да се връщат, а винетката се счита за такава.

За това един гражданин с грешно въведена винетка и информация за такава, не може нито да поправи грешката, нито да си върне парите, за да закупи нова. Това е причината агенция „Пътна Инфраструктура” горещо да препоръчва внимателното въвеждане на тази информация.

Това, което можете да направите, за да си спестите нерви е да подходите към това с изключително внимание. Но дори и човек да е внимателен, грешки винаги могат да станат, за това втората линия на защита е проверка на винетки през портал, който значително улеснява целият процес.

Как да внимавате повече

Като най-явен проблем, е това, че регистрациите на автомобили имат както латински, така и букви на кирилица, което предразполага към грешно въвеждане на регистрация. За това бъдете сигурно на какъв език въвеждате вашата информация, тъй като това е от значение – макар и да може да се въведе и по двата начина.

Колкото и да бързате, е важно да обърнете внимание, за това си направете пауза, концентрирайте се и проследете внимателно самият процес. Друг начин за предотвратяване на такива грешки е ако закупите винетка веднъж в годината, въпреки, че това не е универсално решение на проблема, все пак някои хора нямат нужда или възможност за такава покупка.

Проверката ви спасява глоба от 300 лева

Проверката на вашата винетка след закупуване е един от най-добрите начини да се подсигурите, тъй като може да натрупате глоби започващи от 300лв. Проверката отнема секунди, случва се с въвеждане на информацията на вашата регистрация и държавата, в която е регистрирана колата.

След това пред вас се откриват 6 полета, в които можете да проверите валидността на винетката, кога е закупена, кога изтича, емисионният клас, цена, клас винетка и номера на самата винетка. С Vinetki.bg всичко е по-лесно и безопасно, спестете си нерви, пари и излишни глоби и проверете вашата винетка още днес.


Публикувана

в

,

от

Етикети:

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *